Water Marble 1 - Ocean Nails.

Så denna designen får bli den första i min lilla (eller stora) water marble serie, som har fått en egen kategori.
Jag har gjort detta ungefär 2 gånger innan, och det är faktiskt inte lätt att lista ut massa själv.
Men jag kommer ge er lite tips och så så att det blir lite enklare. :)
 
Designen jag försökte mig på var ungefär som vatten naglar, eller ja som en sjö!
Som ni såg på förberedelsen så tänkte jag först ha 4 färger. Men det var väldigt komplicerat! Så jag valde två färger, nämligen Twilight - Poseidon och Lovie Nr 118.
 
 
 
Jag är inte så förtjust i hur det blev. På många av naglarna (faktiskt nästan alla) finns det som små 'hål' i designen. Jag har för mig att jag har sett någon video om det på youtube, så när jag kommit på hur man undviker det så kommer det såklart upp ett inlägg om det.
Det finns också ställen där det är 'hål' eller 'jack' där det inte berott på vattnet eller något sånt, utan det har varit mitt fel. Där har jag råkat antingen sätta tejpen på nageln när jag nyss tagit ur den ur vattnet eller bara råkat nudda vid något föremål. Det var faktiskt två naglar som jag behövt göra om för tejpbitar hade fastnat på naglar jag nyss gjort, för jag helt enkelt haft för bråttom och försökt tejpa de andra naglar jag inte varit nöjd med. :/
Jag får helt enkelt öva!
 
Jag är dock väldigt stolt över pekfingret på högerhanden, jag funderar på att göra en design med det mönstret på alla naglar.. Ja fast om några veckor då. ;)
 
Vad tycker ni?

Water Marble; Förberedning

Water marble handlar om att använda nagellack i vatten, som ni kanske såg på videorna som jag visade förut.
Det är supersnyggt och går att göra så många olika mönster/designs.
 
Det första man borde göra är att förbereda sig för att doppa ner fingret. Nagellacket kan torka väldigt snabbt i vattnet så man måste ha allt förberett.
Först välja nagellack! ;)
 
 
Det var de här färgerna jag hade från början som jag provade mig fram med.
Nagellacken måste för att kunna sprida ut sig i vattnet vara 'tunna', alltså helst nyköpta nagellack som inte torkat än. Man kan exprimentera lite, men inte för mycket för då slösar man bara med nagellack.
Om nagellacken är bra så flyter de lätt ut i vattnet (som ska vara i rumstemperatur, skriver mer om det senare). Ni förstår bättre om ni exprimenterar lite och kollar på några videos. :)
När ni har fått fram de färger som ni kan använda, så får ni välja de som ni vill ha till er design. Jag skulle rekommendera att ha 2-4 färger. Men vill ni göra till exempel en regnbågsdesigns eller något, så kan ni använda mer. :)
Prova gärna en gång innan för att se om färgerna sprider sig bra tillsammans.
Sen är det dags att plocka fram alla andra saker man vill ha! :)
 
 
Saker som ni behöver till Water marble:
 
Tejp - Vilken tejp som helst duger. Jag använder scotch tape (tror jag det heter? ;))
Kopp eller mugg med vatten - Något att ha vatten i som helst inte är stort! Ju mindre desto bättre. Har man en stor kopp så sprider sig färgen så mycket och man slösar mer då. Jag använder en äggkopp. Men ta inte något som ni är rädda om, för det kommer att fastna nagellack på koppen.
Något att ta bort nagellacket med - Jag använder tops men ni kan använda.. ja vad ni har! Men helst inte något som är vasst för då om ni nuddar nageln går det lätt bort. Ni behöver några
Tandpetare eller nål - Här behöver man dock något vasst. Jag tycker en tandpetare fungerar bäst. Ha några stycken, ifall ni råkar tappa bort någon. :)
Sax - Behövs för att ta bort tejpen senare.
Nagellacksremover eller aceton - Tejpen gör inte alltid så allt går bort. :) Man behöver också tops för att ta bort misstag senare.
Nagellacken till designen - Ni kan också behöva en vit färg om ni inte har någon färg som är ljusare än alla andra. Sen behöver ni såklart basecoat (eller nail strengthener) och top coat.
 
Nagellacken jag använde: Twilight - Poseidon, Lovie Nr 118, Isadora - Sufers paradise, Dior nr 70
 
När ni har tagit fram allt kan ni antingen börja med att tejpa runt naglarna (kolla videon där nere!) eller så kan ni vänta med det. Jag tycker det är väldigt jobbigt att ha tejpen på fingrarna så jag brukar göra det när jag målat naglarna och låtit de torka helt. :)
 
 
Måla naglarna först med base coat och låt torka. Sedan målar man med det ljusaste nagellacket man har.
Efter det har torkar brukar (ska) jag tejpa naglarna. Jag har nämligen inte kommit längre än så!
Nästa del kommer imon. :)
 
Video som visar hur man bäst tejpar naglarna.

Some inspiration.

Idag (ikväll) tänkte jag börja med en liten serie som kommer handla om water marble!
Vet ni inte vad det är så får ni komma tillbaka om några timmar. ;)
Här kan ni få några videos från youtube som inspiration.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Som sagt, kolla in om några timmar igen. :)

Whiter than white.

Dags för en liten recension till. :)
Denna gången blir det China Glaze's white on white. Jag har haft den några månader och använt den flitigt så den är väldigt tjock och går bara att använda till att göra prickar m.m.
Den är väääääldigt bra i alla fall. :)
Går att använda länge.
Det är en helt vit färg. Behövs oftast 2 lager, ibland 3 för att det inte ska bli genomskinligt.
Tiden för nagellacket att torka är inte alls lång, bara några minuter. :)
Den får 5/5 stjärnor av mig, trots priset.
 
 
Nagellacket kan hittas här, kostar 98kr. :)
Så vill ni ha ett vitt nagellack så skulle jag rekommendera detta.

Base coat..?

Jag tänkte skriva ett ganska långt inlägg. Så med Chester i öronen börjar jag skriva. :)
 
En av de viktigaste sakerna man 'ska' ha när man håller på med nageldesigns är base coat som det heter på engelska. Alltså ungefär som ett baslack. Jaha men vad ska man ha det till? För att förhindra att nageln blir missfärgad, det vill säga att nagellacket man har haft på nageln liksom stannar kvar på nageln och går inte riktigt att få bort. Så det är väldigt viktigt, om man inte vill ha en blå eller röd nagel. ;)
 
Jag tänker inte ljuga och säga att jag använder det exakt varje gång jag gör nya nageldesigns. För det gör jag verkligen inte. Och mina naglar har inte varit missfärgade på väldigt länge.
Jag använder istället nagelförstärkare eller nail strengthener. Rättare sagt Miracle Cure av Sally Hansen (kommer en liten review snart). I alla fall så är det så att man ska använda Miracle Cure varannan dag, men eftersom jag har nagellack väldigt ofta och mer än två dagar (för det mesta i alla fall!) så använder jag det som en slags base coat och det räcker för mig för det mesta. :)
Men ska jag använda svart eller mörkare färger använder jag ridge filling base coat av seche vite.
Ska ni ha ett base coat så räcker det såklart med ett från till exempel Depend eller Isadora (om de nu har det) bara ni har något. :)
 
 
Jag har nog använt den i fyra-fem månader men har mer än halva kvar. ^^
Det är inte så vitt som på bilden, kolla på den under för att se. Den är lite glittrig och så så den går inte att använda som base coat om man ska ha till exempel fransk manikyr, för då syns det igenom. :)
Den är ju bra och så, inga missfärgningar när man använder den. Sen tar den inte alls lång tid att torka. När jag målat alla mina naglar med den, så är den första redan helt torr.
Men jag inte ett så stort fan av att den är glittrig..
4/5 stjärnor får den av mig.
 
 
 
Den köptes för 89kr på eleven. Vilket inte är så dyrt, hade den kostat mer hade jag nog inte köpt den. :)
Ja om man tänker på att ett OPI nagellack kostar 150kr så.. ja då är det ju inte så väldigt dyrt.

När man inte har något att göra på kvällen..

Jag såg att många hade kollat in på min blogg idag.. (Ja jag kan medge att mertrafik kan ha hjälpt mig liite.) Ja förutom ni som kommit in på min sida utan att veta hur så är det väl bara några av mina vänner som kollar in då och då. :)
 
Jag ville bara säga en sak.
Fråga så många frågar som ni bara kan, snälla!
Jag älskar så mycket när folk frågar om mina naglar och om ni har några frågor som helst eller skulle vilja att jag skrev om något särskilt så SKRIV! ;)
För nu när jag har min fjärde blogg, som inte handlar om böcker eller mitt liv (som förutom naglar är precis som alla andras), så känner jag att det skulle vara kul att få lite mer besökare. :)
 

I'm back, at last!

Efter några veckors uppehåll tänkte jag skriva ett inlägg igen, nu när datan är som den ska! Jag har gjort endel designs som jag kommer visa upp, och här kommer en.
 
 
Jag improviserade lite på den här designen så den är inte helt som den videon där jag fick inspirationen ifrån.
Den här designen är väldigt enkel på det sättet att den inte tar så jätte lång tid att göra (1-2 timmar beroende på vad ni använder för nagellack/hur snabbt ni jobbar.) och det är sällan den går fel! Men det tar en stund att klippa ut de små trianglarna och jag skulle rekommendera att göra några extra så man slipper göra det om tejpbiten går sönder. Som ni kan se på bilden så gjorde jag annorlunda, för jag målade först naglarna röda och gula, och tog sedan tejpbiten och satte nere på tippen på nageln. Lite slöseri med det svarta nagellacket ;) Jag får prova att göra som de gör på videon någon annan gång. I alla fall, here's the video!
 
 

Instagram.

Jag tänkte, att eftersom jag inte skriver så mycket på bloggen (och knappast kommer inom de närmaste veckorna, att ni kanske kommer tröttna lite. Så om ni vill se vad jag håller på med för nageldesigns så kan ni kolla in min instagram. Ni behöver absolut inte göra det, och jag skriver inte det här för att få mer followers eller någonting, men det finns endel nagelbilder där. Jag lägger dock bara in de designs som jag tycker är fina, och jag gör faktiskt många som blir helt fel! Men om ni vill får ni kolla in.

Instagram; nailartnoob


Off topic

Nu är det så att i några veckor frammåt kanske jag inte kommer att blogga så mycket som jag skulle vilja.
Det är nämligen så att min data har fått virus.
Fast jag väntade mig väl något sånt, har varit utan skydd i några månader så..
Jag ville bara att ni skulle veta att jag då och då kommer låna min pappas dator och skriva något inlägg. Jag får se hur det blir.

Men det var ju så bra timing att få virus, precis när sommarlovet kommer så får man det. Så himla typiskt.
Ville bara att ni skulle veta det.

Chao!
(skulle ha lagt in en bild men har ju alla på min andra data.. ja den med virus)


A different kind of french manicure.

Ja ni, det som ni såg i det förra inlägget skrotades idag, det blev inte något vidare.. Så går det när man inte tränar på sina lösnaglar först. ;)

Så idag fick det bli något lite enklare, och här ser ni resultatet.


Som ni kan se är det en slags fransk manikyr. Jag klippte ner mina naglar igår och nu är de inte alls långa, så jag tänkte visa er hur man kan göra fransk manikyr på korta naglar, eftersom det ibland är lite svårt.
Ni kan självklart välja att bara ha en färg på alla naglar, till exempel vitt ,som är det vanligaste, eller svart.




Produkter använda (från vänster);
En vanlig pensel - den här penseln köpte jag i en vanlig affär, det är bara en helt vanlig pensel som jag använder endast till detta.
Aceton - Använd inte nagellacksborttagningsmedel (vilket långt ord..) utan använd aceton! Annars tar det så mycket längre tid att få bort nagellacket.
Dior nr. 70.
Supreme nr. 44, violet. 
Isadora - Bananas!
Isadora - Marzipan.
Lovie nr. 163.
Seche Vite dry fast top coat.
Jag använde också den minsta spetsen på en dotting tool för att ta bort nagellack som kommit på huden, så man slipper ta bort det senare.

Börja med att applicera basecoat på nedre delen av nageln om ni vill. Jag glömde bort att göra det men eftersom jag inte har så mörka nagellack så behövdes inte det. Låt torka och applicera två lager av erat nagellack på varje nagel. Men bara på den nedre delen. Alltså försök göra en fransk manikyr men lite högre upp. (kolla på bilden om ni inte förstår)



Låt det torka en stund och ta sedan fram acetonen. Häll i lite i koppen och ta sedan penseln och doppa i acetonen. Ta inte för mycket aceton på penseln bara! Försök sedan göra en bra linje genom att 'dra' penseln där det är för mycket nagellack för högt upp. Som sagt det är mycket enklare om ni kollar på min inspiration på hur jag gjorde min! 
Försök göra så att det blir lika på alla naglar.
Det blir finare om man filar naglarna inte så ovala eller spetsiga utan ganska raka.
Efter man lyckats få bra fransk manikyr låter man nagellacket torka helt och sedan tvätta händerna med vatten. Är det kvar aceton på nageln fastnar inte nagellacket så bra sen. Och låt händerna torka helt sen så att det inte är vatten kvar på naglarna.
Applicera top coat och du är klar!

Kolla gärna på videon (min inspiration), man förstår mycket bättre vad man ska göra då!

Well this looks.. not very good.

Ja men vad kan det här bli? :)


Review of an Angel.

Roliga rubriker gör alltid ett inlägg lite mer skojsigt, tycker ni inte det?



Angel Peach är ett nagellack från märket Nabi.
Jag har två nagellack från Nabi och snart kommer en recension upp på den andra också.

Jag tycker att det här nagellacket täcker väldigt bra! Det går ju med ett lager, men med två lager så blir färgen mycket bättre. Man ser inte igenom mycket alls. Det tar ungefär en kvart eller så (ungefär som Isadora nagellack) för ett lager att torka.



Som ni kan se är det den här färgen som jag använde till min cupcake design. Men den är mycket ljusare i verkligheten! Jag hade ingen annan bild.
Färgen är 'peachig'. Jag är inte så bra på att förklara färger.. Men det är som rosa fast ändån inte..?
Kollar ni på bilder under så förstår ni hur färgen är.
Den är en fin färg som man kan använda både till nageldesigns och att ha helt utan något annat.
Jag ger det här nagellacket 4/5 stjärnor. Hade det tagit mindre tid att torka hade den fått en solklar 5;a!




Jag köpte nagellacket på Jfr men den finns tyvärr inte där längre.
Annars kan ni hitta den här eller här.

Tips för lösnaglar.

Jag tänkte ge ett litet tips för er som har (eller ska köpa) lösnaglar när det gäller vad man ska ha dem på när man målar dem. Lägger man bara dem på bordet så går det ju inte så bra, så jag tänkte visa ett litet tips om man inte vill köpa en låtsasfinger som finns.

De tre saker ni behöver till det alternativa låtsasfingret.


Ni behöver alltså;
- Ett nagellack som ni inte ska använda till designen ni håller på med. Jag använde här en från Isadora vilket inte är så jätte bra igentligen, då det är ganska brett (då kan färgen komma utanför lösnageln och på själva 'burken') och namnet på nagellacket står där och det kan gå bort pågrund av kletet.
- En liten bit klet. Absolut inte så mycket som det är på bilden, utan väldigt lite behövs.
- Själva lösnageln. Den ni ser på bilden är inte så fin, jag brukar bara använda billiga lösnaglar.


Det ni gör är att ni sätter fast kletet på baksidan av lösnageln, ni behöver inte trycka så hårt eller så, det kommer hålla bra ändån. Detta måste ni ju såklart göra innan ni har börjat med att måla nageln. Sedan fäster ni fast kletet uppe på burken till nagellacket.

Det som är så bra men detta är att man kan ta upp nagellacket och nå alla sidor och man missar inget. Det är också bra på det sättet att man inte kladdar så mycket, visst kan man få på nagellacksburken men det spelar ju inte så stor roll.
Och det som är bäst med detta är att man inte behöver betala för ett låtsasfinger! På sidan Maros kan man köpa ett låtsasfinger för 69kr. Visst, tänker endel, det är väl inte så mycket? Men det är ju lite grand för något som man inte igentligen behöver? ;)
Dessutom så vill man ju oftast göra flera naglar samtidigt, och då går det ju inte så bra med ett finger. Jag såg att det gick att köpa en låtsashand för 149kr (hur man ska få fast lösnaglarna på den vet jag dock inte) men det blir ju lite mer!
Men med det här enkla tipset kan man ta flera naglar samtidigt, supersmart. :)


Sponge nails.

Jag har inte något speciellt att skriva om som jag gjort på den senaste tiden, så jag tänkte ta ett inlägg med en design jag gjorda för några månader sedan. Denna design tycker jag är ganska fin (om man gör rätt), och har man inte så mycket tid kan man välja den här. Men det kan nog ta en timme ändån.



Jag gjorde lite fel på den här designen, jag hade den mörkblåa färgen för långt upp och jag skulle ha haft en färg som var medium-blå.
Ni kan använda flera färger och mixa och matcha. Det blir väldigt fint med 3 färger, kanske gul, orange och röd?

Det här behöver ni till den här grymma designen:
Base coat
2-3 olika nagellacksfärger
en svamp (till exempel en make-up svamp)
top coat

Iallafall, såhär gör ni:
Börja med att applicera base coat (har ni inget föreslår jag att ni köper, om ni inte vill ha missfärgade naglar!) och måla sedan med eran bas färg, den kommer vara längst upp (här har jag den ljusblåa som basfärg). Jag skulle föreslå att ni har den ljusaste färgen som bas färg, annars måste man ha så många lager för att det ska bli bra senare.
Ta sedan med penseln och 'måla' nagellack på svampen och dutta sedan på färgen. Har man gul som bas färg skulle jag rekommendera att man sedan har orange på 2/3 av nageln, och sedan rött på 1/3.
Var beredd på att det kan behöva 2-3 lager med att dutta färg, men dutta inte för länge! Det är bättre att man låter det torka emellan.
Låt det sedan torka ett tag innan ni applicerar top coat, helst en halvtimme eller mer.

Klart! Vill ni ha ytterligare förklaring, så kan ni kolla på denna videon.



Som ni ser på videon kan man använda konad på , om ni nu har det.

Övning ger färdighet.

Som rubriken lyder..



Innan:
Jag var inte så nöjd med formen på glasyren och inte heller linjerna på formen.



Efter: Jag är väldigt nöjd med resultatet! Formen är finare och det lilla hjärtat är ju så sött. Det kanske inte ser ut som en så stor skillnad, men är jag inte nöjd med något är det bara att ta bort och göra om, annars är det ju ingen idè att ha något man inte gillar.

Cupcake nails.

Nu ska ni få se vad jag har sysslat med! ;)



Designen är tagen från cutepolish som är en väldigt populär kanal på youtube. Bilden är tagen av mig.
Jag är ganska nöjd med den här designen för att jag inte trodde att jag skulle kunna göra så raka linjer! Mitt tips: Ta dig tid till att göra linjerna raka, ha tillräckligt med nagellack på borsten och dra långsamt ner den. Voila! En fin och rak linje.
Det som jag stör mig mest på i den här designen är själva det vita på cupcaken och linjerna på 'formen'. Jag tror att jag ska ändra detta imorgon. Det vita skulle varit lite längre ner på formen och så. Men allt som allt är jag ganska nöjd över resultatet! Jag visar en bild imon på hur min cupcake blev efter jag gjort om den.
Jag tänker inte göra en lång förklaring på hur man gör den här designen (cutepolish gör ju det så bra) utan ni får kolla på videon som jag lagt upp.
Jag skulle vilja säga till er att den här designen är jättelätt och vem som helst kan göra den, men tyvärr så kan jag inte göra det. Denna design är nog främst till de som hållt på med nageldesigns i ett tag.
Vill ni hursomhelst ändån göra detta, så föreslår jag att ni köper lösnaglar och gör på dem, då blev det mycket enklare, ni kan kladda hur mycket som helst och inte oroa er för att behöva städa upp hela er hand. Då blir det också lättare för ni slipper göra med vänsterhanden. Jag gjorde det på mina egna naglar eftersom jag faktiskt inte använder lösnaglar, men jag har gjort det några gånger på lösnaglar dock, för att se hur resultatet blev. Mer om detta kommer i ett annat inlägg!



produkter användna (från vänster):
En dottingtool köpt här.
Seche Vite ridge filling base coat.
Nabi - Angel Peach.
Lovie Nail art striping brush - No 8.
China Glaze - White on white.
Depend Nr 111.
Seche vite dry fast top coat.





Som ni kan se så är mina färger något annorlunda än de som är på videon, men jag gick efter vad jag hade. Vill ni veta var ni kan köpa de här färgerna som jag använt, så är det bara att fråga.

En liten sneak-peek.




Kolla in under kvällen för att få se vad det är jag nu håller på med. ;)

I Like Bananas!

Är det bara jag som är förvånad över alla roliga namn som det finns på nagellack? Tänk så många lustiga namn folk har kommit på bara genom färgen. Lite roligt faktiskt. ^^




Jag tänkte göra en liten recension på Isadoras färg Bananas! Jag har lyckats få en rättså bra uppfattning om den här färgen nu.
Färgen är en lite ljusare gul med som lite glitter i. Den är inte en sån gul som jag skulle använda i olika designs om jag skulle ha en gul färg, utan jag använder den nog som den är när jag vill piffa upp min outfit.

Observera att färgen skiljer sig väldigt mycket från bilden, men detta var den enda bild
som jag hade. 


Färgen är dock ganska tunn och det behövs nog 2-3 lager med färg för att det ska bli någorlunda jämt, men på endel ställen kunde man ändån se igenom färgen.
Tiden som det tar för färgen att torka är inte länge, jag har upplevt att de flesta Isadora nagellacken tar några minuter att torka. De är ju inte lika snabba som till exempel OPI eller China Glaze men de tar inte lika lång tid som andra nagellack.
Vill ni ha en liten färgkick och lysa upp er vardag så tycker jag nog att ni ska köpa den här färgen, är ni ute efter en bra gul färg för mer nageldesigns så kanske ni ska leta efter en annan.
Den får 3/5 stjärnor av mig bara för att färgen är så fin ;)



Nagellacket köpte jag på Lindex, men det finns nog på Kicks eller andra skönhetsbutiker.

Har ni provat det här nagellacket och har en annan åsikt, får ni gärna kommentera. :)

Släng inte gamla nagellack!

Vi har alla gamla nagellack som vi aldrig riktigt använder, men vi har dem där för vi inte vågar slänga dem. De flesta nagellack blir med tiden väldigt tjocka (detta märker man ganska enkelt, färgen blir lite svårare att jobba med och om man tar upp "penseln" i burken full med färg och det tar en lång tid innan nagellacket faller ner i burken igen så är den tjock) och de kan ta längre tid att torka m.m.

Men istället för att slänga de här gamla nagellacken så kan man ju göra något nödvändigt av de här. När man håller på med nageldesigns så kan det vara en väldigt bra sak att använda lite tjockare nagellack.
Nya nagellack som inte har blivit tjocka än har en tendens att torka väldigt snabbt på pappret om man ska använda till exempel en tandpetare eller dotting tool för att göra prickar och då är det ju onödigt att allt nagellack hamnar där och är till ingen nytta! Men om man använder lite tjockare nagellack tar det ett tag innan de torkar och man hinner göra klart sin design utan att behöva hålla på och slösa massa nagellack.

Det är också bättre för att det gamla nagellacket är man inte så rädd om, och man kan använda mycket av det. Det nya nagellacket vill man ju spara! ;)


spara nagellack, använd gamla istället för nya i nageldesigns!



På bilden kan ni se en jämförelse på ett Lovie nagellack som jag köpt för bara någon vecka sedan, med ett Depend nagellack köpt för kanske ett år sedan. Som ni ser kan man självklart använda depend, medan Lovie nagellacket har torkat väldigt mycket.

Ps! Har ni fortfarande svårt med gamla färger som ni inte vet vad ni ska göra med, varför inte göra en designs med många olika färger? Det kommer troligen upp någon sådan design om inte så lång tid. :)


RSS 2.0